De Kapper


Ik vind het heerlijk om uren bij de kapper te zitten. Zij kunnen wat ik niet kan. Ik laat mijn haar verven,
verzorgen en in het perfecte model knippen. Ik besteed hier dan ook vele euro’s aan. Bij mijn kapper kun je kiezen tussen een junior kapper,
eerste stylist of master stylist. De master stylist heeft vele jaren ervaring en zich bewezen in het kappersvak en daar hangt dus ook een duurder prijskaartje aan. Je snapt al waar ik voor kies… Als ik dan twee uur onder handen ben genomen, wordt mijn haar gestyled. Ik mag kiezen of ik krullen wil, stijl haar of dat het moet worden opgestoken. Meestal kies ik krullen. Krullen aan de onderkant van mijn haar, net zoals de sterren in Hollywood.

Mijn haar zit dan altijd prachtig en ik baal er dan ook van wanneer ik ’s avonds niet meer de deur uit hoef. Ik wil het liefste de hele dag shinen. ‘Sophia, je haar danst!’. De volgende dag zitten deze krullen dan nog steeds in mijn haar, maar mijn haar is pluizig geworden en misschien kun je het benoemen onder beach look, het is het echt niet. Toch spray ik er conditioner in en probeer ik het te ontpluizen. Ik heb er alles voor over om die mooie kapperslook weer terug te krijgen. Het gevolg is dat ik de hele dag rondloop met een kapsel dat het net niet is… ‘Sophia, je haar danst niet meer’, of ‘Soof, ik geloof dat jij een beetje haast had vanochtend of niet..?’.