Weer thuis!


Nou, poging achthonderdzoveel. Ik heb er mijn een goed glas wijn bij gepakt en de muziek aangezet. Alles ligt weer klaar en voor de zekerheid check ik nog een tutorial. Ik heb goede moed, al doende leert men toch? Het moet me deze keer echt gaan lukken!
Ik wacht weer tot de stijltang goed warm is geworden en plaats hem op mijn haar. Ik draai de stijltang en zorg dat ik hem goed verticaal heb. Ik haal de stijltang langzaam naar beneden en… hij lijkt wel vast te zitten! Met horten en stoten haal ik dat vervloekte ding naar beneden.
Weer geen krul en ondertussen voelt het wel alsof ik mijn schouder heb verrekt.. Ik scheld mijn steltang uit en weet me in te houden om hem niet op de grond te smijten. Oke, tel tot tien. Gewoon nog een keer proberen. Adem in en adem uit… Nou zo ging ik nog een tijdje door en uiteindelijk eindigde ik weer met ontzettend gestijld haar.
Ik geef het op, dit is gewoon niks voor mij. Mijn oog valt op een donut die in mijn make-up tasje ligt. Voor de nitwitlezers onder ons, natuurlijk geen echte donut… Zo’n donut die je in je haar moet doen, je haar er dan creatief omheen moet rollen en vervolgens heb je en prachtige klassieke knot. Zal ik dat dan maar een uitproberen? Dat moet en zal gemakkelijker zijn dan krullen maken in je haren. Ik twijfel een beetje of ik er aan moet beginnen, dit kan natuurlijk ook weer op een ramp uitlopen. Frustraties en nog meer frustraties, zou ik het aankunnen? Ik besluit het erop te wagen en open YouTube.